Буря отложи мач от Лига Европа

Допълнително ще се решава кога да игрият РБ Залцбург и Айнтрахт

Буря отложи мач от Лига Европа | StandartNews.com

Тази вечер предстои да се играят срещите-реванши от 1/16-финалите на турнира Лига Европа. Снощи Глазгоу Рейнджърс първи се класира за осминафиналите след успех с 1:0 над Брага в Португалия. 
Българският шампион Лудогорец ще играе от 22:00 часа в Милано срещу Интер пред празните трибуни на „Сан Сиро“ заради опасността от разпространението на коронавируса в Италия. В първата среща в Разград отборът на Антонио Конте спечели с 2:0.

Срещата между РБ Залцбург и Айнтрахт (Франкфурт), която трябваше да се играе днес, е отложена, съобщиха властите в Австрия. В първия мач германският отбор спечели с 4:1.
Причината за решението е очакваната буря в алпийската страна, заради която по-късно днес се очакват ветрове със скорост от около 120 км/ч. При такива ураганни условия организаторите на двубоя не се наемат да гарантират сигурността на зрители и играчите.
От УЕФА все още не са обявили новата дата за изиграването на реванша, но опциите са крайно ограничени, особено пред Айнтрахт, който в неделя има мач за първенство, а в средата на идната седмица и четвъртфинал за купата на Германия.

Лига Европа, 1/16-финали, реванши днес:

От 19:55 часа:

Еспаньол - Уулвърхамптън (в първия мач 0:4)

Истанбул Башакшхир - Спортинг (Лисабон) (1:3)

Порто - Байер (Леверкузен) (1:2)

Базел - АПОЕЛ (Никозия) (3:0)

ЛАСК (Линц) - АЗ Алкмаар (1:1)

Малмьо - Волфсбург (1:2)

Гент - Рома (0:1)

От 22:00 часа:

Аякс - Хетафе (0:2)

Селтик - Копенхаген (1:1)

Севиля - ЧФР Клуж (1:1)

Арсенал - Олимпиакос (1:0)

Манчестър Юнайтед - Брюж (1:1)

Бенфика - Шахтьор (1:2).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай