Бум от оставки в Барселона

Мениджърите недоволни от управлението на президента Бартомеу

Бум от оставки в Барселона | StandartNews.com

Управленската криза в испанския гранд Барселона се задълбочава, след като в четвъртък вечер голяма част от шефовете на клуба подадоха оставки несъгласни с управлението на Хосеп Мария Бартомеу и на практика го оставиха сам. Късно снощи своите оставки депозираха Емили Русо и Енрике Томбас, които са заместник-председатели на клуба. Директорите Силвио Елиас, Мария Тейксидор, Хосеп Понт и секретаря на съвета Джорди Касамилия също депозираха своите оставки.

В мотивите за оставките са лошото управление на кризата в Барселона.

Ето какво написаха мениджърите:

„С настоящото искаме да съобщим, че долуподписаните мениджъри връчихме на президента Бартомеу решението ни да се оттеглим от управленските ни позиции в Барселона. Стигнахме до това решение, след като не успяхме да обърнем критериите и формите на управление на клуба пред важните предизвикателства в бъдещето и особено сценария след края на пандемията. 
Трябва също така да подчертаем недоволството си от злополучния епизод в социалните мрежи, известен като „Barçagate“, за който научихме чрез пресата.

След като бъдат представени резултатите от одита, поверен на PWC искаме да се потърси отговорност и обезщетения.
Като последна услуга за нашия клуб, препоръчваме веднага, щом обстоятелствата позволяват, да бъдат свикани нови избори, които позволяват, с всички „авторитети“, да управлява клуба по най-добрия възможен начин, с оглед на важните предизвикателства в най-близкото бъдеще".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай