Бронзов медалист от световно в тежка битка с вируса

Турският вратар Рюстю Речбер е в критично състояние, жена му заплашена с линч

Бронзов медалист от световно в тежка битка с вируса | StandartNews.com

Бронзовият медалист с Турция от световното първенство по футбол в Япония и Корея - Рюстю Речбер е в тежко състоние, след като бе диагностициран с коронавирус. Рекордьорът по мачове за турския национален отбор и бивш вратар на Барселона е в болница от два дни, разкриват медиите в Турция. Според журналистите от южната ни съседка Речбер се е заразил от съпругата си Ишил, която се е върнала от САЩ на 16 март и не е спазила задължителната 14-дневна карантина. Заради поведението си жената на вратаря е подложена на унищожителна критика в социалните мрежи в Турция. Ишил дори бе заплашена с линч, ако Речбер не успее да се пребори със заразата. 

"Не ме интересува този линч в интернет. Единственото, което искам, е да се помолите за него. Бог е велик и с негова помощ тези лоши дни ще отминат. Да, наруших карантината, но само веднъж и защото моят тест беше отрицателен. Ростю излезе няколко пъти, а в последната седмица си беше вкъщи", заяви половинката на турската легенда, цитирана от местния вестник "Милиет".

Ишил допълни, че Рюстю се е оплаквал от болки в мускулите и главата, температурата му се е повишила и е започнал да кашля, след което тя го е завела в болница и не са се виждали, като им е забранено дори да се чуват по телефона.

46-годишният вратар е рекордьор по мачове за Турция - общо 120. С тима е бронзов медалист и от Евро 2008. На клубно ниво е играл за Бешикташ, Фенербахче, Барселона и Анталияспор.

фото ЕПА/БГНЕС
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай