Британци искат да прецакат Кобрата

Топ-промоутъри гласят мач Джошуа - Фюри

Британци искат да прецакат Кобрата | StandartNews.com

Голямото боксово британско дерби между световните шампиони Антъни Джошуа и Тайсън Фюри е на път да се осъществи за сметка на Кубрат Пулев. Според ESPN триото големи промоутъри Еди Хърн, Боб Аръм и Франк Уорън е обединило сили за мега сблъсъка. 

Към момента е доста вероятно Дионтей Уайлдър да бъде „прескочен“, но Кубрат Пулев е задължителен претендент и Ей Джей би трябвало първо да се срещне с него.  Ако обаче се стигне до договор между Джошуа и Фюри, тогава не се знае как и кога ще бъде двубоят с Пулев. 
Ситуацията с коронавируса допълнително усложнява положението. Пулев и световният шампион на два пъти стигаха да съгласие за дата на мача си, но и двата пъти това се променяше. Ако се стигне до дата за юли или август, то тогава не се знае дали мачът ще се състои, ако Джошуа има уреден двубой с най-големия си враг наесен.

Журналистът Майкъл Бенсън се позовава на сигурен източник, че се чака космическа оферта за Джошуа – Фюри от Саудитска Арабия. Вече има предложения от Близкия Изток.

"Преговаряме с промоутърите на Фюри за място на битката", сподели Еди Хърн. 

"В момента фокусът ни е да излезем от извънредното положение. Все пак обсъждаме къде ще е битката – не знаем дори кога можем да я организираме. Разглеждаме какви са вариантите това да се случи в края на годината или началото на следващата“.

"За сега е по-голям шансът за следващата, защото тогава ще са сериозните пари. Не знам дали наесен ще има публика", призна Хърн.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай