Бригс контузи Кличко в ресторант

Бригс контузи Кличко в ресторант | StandartNews.com

Жесток скандал за пореден път се разигра между бившия шампион на WBO Шенън Бригс и Владимир Кличко. Този път арена на техния сблъсък стана ресторант във Флорида, след който двамата боксьори взаимно се нараниха.

Американецът продължи с циркаджийските си номера явно с цел да си прави самореклама. Той нахлу в заведението, докато украинецът кротко похапваше. Нареждайки здраво, седна срещу Влад и му дръпна чинията. "Казах ти, шампионе, където и да отидеш, и аз ще дойда. Каквото направиш, и аз го правя, шампионе. Да се бием, шампионе. Каквото ядеш, ям и аз. Това е мое. Казах ти, каквото правиш, правя го и аз", започна да говори на висок тон Бригс. Кличко му досипа, после невъзмутимо си наля вода в чаша и я изля върху главата на хулигана. Това вбеси Шенън, който изби чашата от ръката на Кличко и тя се счупи. Разяреният Бригс изпочупи посудата и здраво се развилня. "Ще ме заливаш с вода по главата", продължи да дърдори Бригс и се опита да достигне до Влад през масата, но бе задържан от трима яки мъже и изкаран от ресторанта, като изгуби едната си обувка в мелето.

В резултат американецът получи порязвания по ръцете и краката и дори се наложи да му слагат шевове в болница.
От видеото, което световните агенции пуснаха, пък се вижда как Владимир поглежда ръката си, разклаща я, сякаш по нея също има кръв. Възможно е да е порязан от чашата, която Бригс разби. Явно съперникът на нашия Кубрат Пулев също е получил травма, но все още не е ясно доколко тя е сериозна. Мачът с Кобрата е на 6 септември в Хамбург.
Бригс на няколко пъти вече предизвиква украинеца, който обаче досега не бе отговорил нито веднъж на провокациите на скандалджията и реагираше на всичко хладнокръвно. В края на миналия месец 42-годишният Шенън се яви на тренировка на Кличко, качи се на ринга и започна да го обижда, но до бой не се стигна. Този път чашата преля и водата бе плисната в лицето на американеца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай