Браво! Стойка Кръстева отива на осминафиналите в Токио

Българската боксьорка надви виетнамка на старта

Браво! Стойка Кръстева отива на осминафиналите в Токио | StandartNews.com

Победно начало за българския бокс на олимпийските игри в Токио! Стойка Кръстева се класира на осминафиналите при жените в кат. до 51 кг., предаде bTV. Родната боксьорка надви виетнамката Ти Там Нгуен след непълно съдийско единодушие. Успехът за Кръстева дойде след 3:2 гласа.

Двубоят започна трудно за Стойка, която в началото изпита леки проблеми с намирането на дистанцията. Тя обаче зае центъра на ринга, като умело съкрати дистанцията и до края на първия рунд взе превес и поведе в резултата.

Във втората част Кръстева бе тази, която започна да контрира, а азиатката по-често да търси и непозволени прийоми, накъсвайки играта. Българката - двукратна европейска шампионка, не се притесни от този стил и с отлични действия неутрализира устрема на виетнамката.

Реферите видяха изравняване на силите и така всичко опря до последния рунд. В него играта бе равностойна, но до финалната минута. Там Кръстева се наложи с красиви комбинации от десен-ляв прав.

Така тя се класира за втория кръг на олимпийския турнир. Следващата съперничка на Стойка е американката Вирджиния Фукс.

Утре на ринга ще се качат и останалите ни представители в боксовия турнир в Токио. Станимира Петрова излиза срещу Йени Кастанеда (Колумбия) в двубой от осминафиналите в кат. до 57 кг., а Даниел Асенов (52 кг) ще дебютира на Игрите с мач срещу румънеца Козмин Гирлеану.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай