Браво! Нов успех за Гришо

Димитров започна силно участието си на турнира от сериите АТП 500 във Виена

Браво! Нов успех за Гришо | StandartNews.com

Григор Димитров започна успешно участието си на турнира от сериите АТП 500 във Виена, след като победи китаеца Джъджън Джан с 6-4, 7-5 в мач от първия кръг на надпреварата.

Българският тенисист, който е трети поставен в схемата, не започне добре срещата и изгуби подаването си още в откриващия гейм. След това Димитров дигна оборотите и спечели шест от осем гейма, за да спечели сета с 6-4. Във втората част двамата взимаха сервиса си до 6-5, когато Гришо успя да направи решаващ пробив и да затвори мача след час и 37 минути игра, предава БГНЕС.

Димитров показа солидна игра на сервис, като заби 12 аса и спечели 83 процента от точките на първото си подаване, спасявайки 6 от 7 възможности за пробив. Той реализира 32 печеливши удара срещу 24 непредизвикани грешки, докато Джан бе с отрицателен баланс - 19/30.

В осминафиналите Григор ще се изправи срещу чеха Томаш Махач, който надви Фабиан Марожан със 7-6(5), 6-1. Димитров и 24-годишния Махач не са играли досега. Чехът заема 27-мо място в световната ранглиста. Мачът ще се играе в четвъртък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай