Обрат! Ботев взе дербито на Пловдив

"Канарчетата" спечелиха с 2:0

Обрат! Ботев взе дербито на Пловдив | StandartNews.com

Ботев (Пд) победи Локо (Пд) с 2:0 в 111-ото дерби на Пловдив. Преди мача фаворит за победата бяха "смърфовете", които в последния месец спечелиха Купата и Суперкупата на България. Точни за "канарчетата" тази вечер бяха звездата им Тодор Неделев (9) и Атанас Илиев (56). През целия мач домакините бяха по-добрия тим на терена и заслужено стигнаха до успеха. За Ботев това е 40-а победа. Локо има 39, а равенствата са 32. В 21,00 ч започва мача Славия - Черно море. 

След мача треньорът на Ботев Ферарио Спасов заяви, че неговият тим напълно заслужено е спечелил дербито с Локомотив, тъй като тотално е надиграл градския си съперник. Специалистът бе категоричен, че с новите попълнения, които бяха привлечени, има по-голяма вариативност в състава, което ще се отрази положително на резултатите на "канарчетата".

"Въпреки, че имахме много малко време за подготовка и привлякохме доста нови играчи победата ни не подлежи на съмнение. Блокирахме силните страни на Локомотив Пловдив и те трябваше само да центрират. В средата на терена Тодор Неделев показа безспорната си класа. Отбелязахме два гола и победихме градския съперник - повече не може да се иска от старта на сезона. Имахме само седмица за подготовка, изиграхме и само една контрола. Победата днес се дължи изцяло на момчетата. Доволен съм от дисциплинираната игра на тима. Класата на играчите ми дава оптимизъм за бъдещето. Когато една схема е печеливша и играчите ѝ пасват не виждам смисъл за промени. Заслужени три точки. Това е само началото. С новите попълнения имаме по-голяма вариативност. Важното е, че зарадвахме феновете", каза още Спасов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай