Ботев превзе Пловдив

Голям мач за Тодор Неделев

Ботев превзе Пловдив | StandartNews.com

Ботев (Пловдив) победи Локомотив (Пловдив) с 2:0 на "Лаута" в среща от 18-ия кръг в Първа лига. В герой за "канарчетата" се превърна Тодор Неделев, който записа на сметката си асистенция и вкара на Мартин Луков феноменален гол от 50 метра. Този гол ще топли сърцата на феновете на тима дълго време. Първото попадение реализира Кристиан Димитров в 48-ата минута, а красивото изпълнение на Неделев падна в 67-ата.

Срещата започна динамично, а Лъчезар Балтанов първи опита късмета си с удар по посока вратата на домакините, но Мартин Луков показа добър рефлекс и изби в корнер. Анте Аралица пък пропусна сам срещу Даниел Кайзер. Нападателя на "смърфовете" се откъсна от защитата, но вратарят парира удара му. 

В 26-ата минута попадение на Посинкович бе отменено заради засада. Минути по-късно Янко Ангелов се наложи да влиза принудително на мястото на Умарбаев, който контузи рамото си. В 37-ата минута Тошко Неделев опита да изненада Луков от корнер с директен удар, но вратарят на домакините реагира добре и изби отново в ъглов удар, а след това закачливо размаха пръст на Неделев за опита. Така двата тима се прибраха на почивката при 0:0.

Втората част започна великолепно за Ботев. В 48-ата минута Криситиан Димитров прати топката в мрежата на Луков. Отново Неделев центрира, а Димитров успя да засече топката и да открие резултата. Вратарят се опита да избие топката, но въпреки това тя мина зад голлинията. Голът вдъхна още повече увереност на "жълто-черните" и в 67-ата минута зрителите на "Лаута" станаха свидетели на невероятно изпълнение на Тодор Неделев от центъра. Той получи топката на центъра на терена от Минев, вдигна глава и от място препарира Луков с прехвърлящ изстрел от около 50 метра. Така "канарчетата" взеха важни три точки и се изкачиха на четвърта позиция в класирането с 32 пункта в актива си. Локомотив е едва девети с десет точки. Преди срещата до стадион "Локомотив"  беше открит паметник на легендата на "черно-белите" Аян Съдъков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай