ЦСКА изпусна Ботев в Пловдив за Купата

Червените имаха предимство през втората част, но изпуснаха положения

ЦСКА изпусна Ботев в Пловдив за Купата | StandartNews.com

Ботев Пд и ЦСКА завършиха 0:0 в първия полуфинален мач от турнира за Купата на България. Гостите могат повече да съжаляват, след като големият им длъжник Али Соу отново провали тима си.

Първият точен удар дойде във втората минута, когато Кери стреля от далечна дистанция, а Георгиев без проблем улови.

В 9-ата минута Бусато не се намеси по най-добрия начин след центриране отдясно и бе близо да прати сам топката в собствената си врата.

Последва позиционна игра в центъра на терена, като Ботев бе с една идея по-креативният тим. В 41-ата минута Тонев отправи изключително опасно прострелно центриране по земя в малкото наказателно поле, но неговите съотборници не успяха да го засекат.

През второто полувреме ЦСКА установи надмощие на терена и търсеше попадението. 

 Соу овладя отдясно в наказателното поле пас на Малинов, измъкна се от Работов и стреля силно, но не намери целта. Секунди по-късно Малинов шутира мощно от 22 метра, но Георгиев спаси.

гостите пропуснаха нова отлична възможност. Малинов изведе резервата Тиаго, който шутира от 7-8 метра леко под ъгъл, но стражът на канарчетата изби.

В 76-ата минута Кери се пребори за топката в половината на домакините, напредна отдясно и центрира към Соу, който стреля от 6-7 метра с глава над вратата.

 Така за пореден път централният нападател Соу продължи да лази по нервите на феновете на ЦСКА. 

В крайна сметка яловият чужденец бе сменен от Ахмед Ахмедов. До края обаче не се случи нищо особено и нулите се запазиха.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай