Ботас е №1 във втората тренировка в Абу Даби

Хамилтън е втори, а Верстапен трети

Ботас е №1 във втората тренировка в Абу Даби | StandartNews.com

Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас записа най-добро време в днешната втора свободна тренировка за неделната Гран При на Абу Даби, последен кръг от сезон 2020 във Формула 1. Финландецът отново бе по-бърз от съотборника си Люис Хамилтън, който се завръща на пистата, след като се пребори с коронавируса, заради който пропусна миналия кръг в Бахрейн.
Хамилтън остана втори на 0.203 секунди зад лидера Ботас, а дежурното трето място отново бе за Макс Верстапен. Нидерландецът бе най-бърз сутринта, но в следобедната сесия нямаше нужното темпо да се бори с пилотите на шампионите от Мерцедес и изостана с 0.770 сек.

Алекс Албън успя да се доближи до съотборника си Верстапен и остана зад него с една секунда изоставане от лидера Ботас. Топ пет в класирането допълни Ландо Норис от отбора на Макларън. След британеца на шеста позиция се класира Естебан Окон от Рено, който продължава с доброто си представяне.

Мексиканският пилот на Рейсинг Пойнт Серхио Перес остана седми, като този уикенд е последен за него в отбора, а може би и във Формула 1 поне за година.
 

Мъките за отбора на Ферари ще продължат и този уикенд, като по-добре от очакваното се представи Шарл Леклер с осмото си време, докато съотборникът му Себастиан Фетел остана на разочароващата 15-а позиция.

Пред германеца топ десет допълниха пилотите на Рено Даниел Рикардо и Ланс Строл за Рейсинг Пойнт. Третата тренировка на пистата "Яс Марина" бе спряна в края с червен флаг заради пожар в болида на Кими Райконен от Алфа Ромео.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай