Борусия (Д) разгроми Шалке

Двубоят бе първи след рестарта на Бундеслигата

Борусия (Д) разгроми Шалке | StandartNews.com

Борусия (Дортмунд) записа своята победа №800 в германската Бундеслига и то в най-дългоочаквания мач в света на футбола! След принудителна пауза от над два месеца заради пандемията от коронавирус „жълто-черните“ продължиха серията си от успехи, разгромявайки у дома Шалке 04 с 4:0 в Рурското дерби от XXVI кръг.  С него дойде и официалният рестарт на сезона в Германия, а най-свирепото дерби в страната бе белязано от множество противоепидемични мерки.
Освен, че се игра пред празни трибуни, по време на срещата футболистите нямаха право да празнуват заедно попаденията, нито пък да получава указания от треньора, ако са на по-малко от два метра разстояние и той е свалил задължителната иначе маска за лице.  Резервите също бяха наредени на разстояние, като сред тях бе и голямата звезда на домакините Джейдън Санчо. Те бяха лишени от услугите още на капитана Марко Ройс, Аксел Витцел и Емре Джан, но въпреки това не оставиха никакви шансове на своите гости. За Борусия се разписаха Холанд (29), Герейро (45), Т.Азар (48) и Герейро (63).
Така в крайна сметка Борусия записа първата си домакинска победа в Рурското дерби от 2015 година насам и отчете пети пореден успех в Бундеслигата. Благодарение на него хората на Люсиен Фавър събраха 54 точки и вече са само на една от лидера и шампион Байерн, който обаче е с мач по-малко.
Шалке остана с 37 в своя актив и без успех в редовното време на последните си 10 мача от всички турнири, като в предходните си пет шампионатни визити дори не успя да се разпише.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай