Болки в ушите спряха Антъни за световното

Паднаха два световни рекорда на шампионата на планетата по плуване

Болки в ушите спряха Антъни за световното | StandartNews.com

Болки в ушите извадиха Антъни Иванов от последния му старт на Световното първенство по плуване в Южна Корея. Трябваше да се състезава на 100 м бътерфлай, но след препоръка на лекаря и съвещание на треньорския щаб е било преценено да не стартира, за да бъде овладян възпалителният процес. А за да се случи това Антъни трябва да взема лекарства, в които има и забранени субстанции.  Самото лечение на състезателя на Николай Вакареев и Вихрен (Сандански) се нуждаеше от спешност и по друга причина -  превантивна мярка от усложнения при полета на връщане, тъй като на голяма надморска височина може да се случи точно това. Това е вторият малшанс на български плувец, след като броени дни преди старта на световното първенство стана ясно, че живеещият в САЩ Калоян Братанов няма да участва по болест.  Последен от нашите в Корея ще се състезава Светлозар Николов, който в неделя ще плува 400 м съчетано.
Самият Антъни Иванов се прибира в САЩ на 6 август, за да продължи следването си в университета на Вирджиния Тех.От 26 август започва учебните занимания. Два дни по-късно тренировките под ръководството на Серхио Лопес..

Кейлъб Дресел подобри световния рекорд на Майкъл Фелпс на 100 метра бътерфлай. Американецът спечели полуфиналните серии с време 49,50 секунди. С това постижение Дресел прати в историята рекорда на легендарния Фелпс от 49,82 секунди, поставен на Световното в Рим преди десет години. Финалът на 100 бътерфлай е утре.

Регън Смит пък подобри световния рекорд на 200 метра гръб за жени. 17-годишната американка финишира за 2:03.35 минути в полуфиналните серии. Предишното върхово постижение принадлежеше на нейната сънародничка Миси Франклин (2.04,06), поставен на Олимпиадата в Лондон през 2012 година.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай