България срещу Германия тази вечер

Двубоят на волейболистите е от 21,10 часа

България срещу Германия тази вечер | StandartNews.com

Националите по волейбол са на две победи от класиране за Игрите на 32-ата олимпиада в Токио. Момчетата на Силвано Пранди спечелиха своята група "В" с Нидерландия (3:0), европейския шампион Сърбия (3:2) и Франция (3:2), след като завършиха със 7 точки пред "петлите", които останаха с 6.

Тази вечер от 21:10 часа българско време в зала "Макс Шмелинг Хале" "трикольорите" се изправят в 1/2-финал срещу домакините от Германия, след като снощи Словения победи с 3:1 Чехия, което прати германците срещу нас. Двубоят ще бъде излъчен по БНТ.

В последните 10 години двата състава са се срещнали 13 пъти, в които българите са победили 7 пъти и са загубили 6. Последният двубой между двете европейски сили във волейбола бе през миналата година на 23 юни, когато България победи с 3:2 в Лигата на нациите.

"Лъвовете" ще излязат с най-доброто на терена и вероятно ще са в състав: Георги Сеганов, Тодор Скримов, Мартин Атанасов, Виктор Йосифов, Цветан Соколов, Алекс Грозданов, Теодор Салпаров - либеро.

При победа българите ще се класират на финала на олимпийския турнир и ще си оспорват квотата за японската столица с победителя от другия 1/2-финал - Словения - Франция, който започва от 18:00 часа българско време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай