Понеделник,

България с най-доброто на Световната купа в София

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл (жени) ще представят България на световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 април в "Арена Армеец".

Треньорският щаб на ансамбъла в лицето на старши треньора Весела Димитрова и помощник – треньора Михаела Маевска са заявили шест момичета - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радукалова, Камелия Стоилова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Извън състава е лекуващата контузия Елена Бинева. 

След изтичане на срока за подаване на поименните заявки стана ясно, че в София ще пристигнат 68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла.

В индивидуалното Русия идва със звездите си Арина Аверина и Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на световната купа в София. За Украйна са заявени  Влада Николченко и Виктория Оноприенко, за Беларус  ще видим Анастасия Салос и Алина Харнаско, Израел ще е с Линой Ашрам и Никол Зелихман, Италия ще бъде представена от медалистките от световното първенство миналата година у нас Милена Балдасари и Александра Аджурджу, а САЩ е със състав Евита Грискенас и Лили Мизуно.

При ансамблите нашите момичета ще премерят сили с всичките си основни конкуренти - Русия, Италия, Украйна, Беларус, Япония и Израел.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички