България с 4 щангисти на първата световна онлайн купа

Състезанието ще се състои от 11 до 17 ноември

България с 4 щангисти на първата световна онлайн купа | StandartNews.com

Първите в историята онлайн международни състезания по вдигане на тежести стартират тази сряда с участието на четирима българи. Световното първенство за младежи, на което домакин трябваше да бъде Перу, в момента няма как да се проведе поради глобалната пандемия, но пък ще се състои по интернет от 11 до 18 ноември под името Световна купа.

От България в турнира за Световната купа Перу 2020 са записани четирима представители. Това са Христо Кошерски от Кнежа (категория до 73 кг), Карлос Насар от Червен бряг (до 81 кг), Георги Йочев от Асеновград (до 89 кг) и Николай Стоичков от Пловдив (до 96 кг), съобщиха от БФВТ.

В момента се провеждат последните тестове за изпитанието, което ще бъде голямо предизвикателство, както за 13-17-годишни млади таланти из цялата планета, така и за IТ специалистите, реферите и официалните лица от Международната федерация по вдигане на тежести (IWF).

"Това ще бъде първото интернет състезание в щангите, с него се започва нещо напълно ново, непознато, което ще бъде изпробвано като възможност за изява в условията на световна пандемия, за да се направи така, че състезанията и тренировките в така популярното по планетата вдигане на тежести да не спират", заявиха от световната централа.

За тази цел се въвеждат модифицирани правила за международните състезания по щанги онлайн. Изискванията са за силен интернет и камера с добра резолюция, поставена на 3-4 метра от състезателя, така че да се вижда в цял ръст с вдигната щанга. Ако видео връзката прекъсне по някаква причина, реферите обявяват опита за невалиден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай