България приема финалите на Златната евролига

Елитът на Стария континент идва у нас догодина

България приема финалите на Златната евролига | StandartNews.com

България ще органира финалите на Златната европейска лига по волейбол за жени догодина, обяви БФВ.

"България продължава да се радва на доверието на Европейската конфедерация по волейбол - ЦЕВ, като усилената и ползотворна работа на Българска федерация по волейбол в организацията на международни форуми дава своите положителни резултати. Така, след домакинството на турнир от първи кръг на европейските квалификации при юношите U18 през януари, сега страната ни заслужи поредно престижно домакинство на международен форум от най-високо ниво", пише в съобщение от Федерацията.

Датите на турнира, както и градът домакин, ще бъда определени допълнително от ръководството на БФВ. Надпреварата е от изключителна важност за женския ни волейбол, като първенецът добива право да участва в Чалъндж турнира, от който първият в крайното класиране печели квота за Волейболната лига на нациите през 2021 година.

През настоящата година женският ни национален отбор бе част от елита на най-комерсиалната международна проява, като с един млад и обновен състав отбеляза подобаващ завършек с престижни победи и малко не достигна на волейболистките ни да запазят място в световния турнир.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай