България гостува на Уелс в Лигата на нациите

БНТ и БНТ3 ще излъчат мача директно от 16,00 ч

България гостува на Уелс в Лигата на нациите | StandartNews.com

Българският националет тим по футбол гостува днес на Уелс във втория си мач от турнира Лигата на нациите, от дивизия "В", група 4. Срещата на „Кардиф Сити Стейдиъм“ започва в 16:00 часа и ще бъде излъчена пряко по БНТ1 и БНТ 3. България започна в турнира с равенство 1:1 в София на Ирландия, а Уелс победи като гост Финландия с 1:0.

С капитанската лента днес ще излезе Георги Костадинов. Той заменя контузения Петър Занев. Отсъствието на опитния защитник ще принуди Георги Дерменджиев да направи промени в дефанзивен план. Уелс нямат загуба в своите домакинства вече две години. За последно „драконите“ отстъпиха с 1:2 от Дания в същия този турнир. Отборът на Райън Гигс е в серия от три поредни победи и седем поредни мача без поражение, в които е допуснал едва три гола. Уелс спечели девет от последните си десет домакински мача. Средната възраст на тима е 24,5 години. Интересно ще бъде да се види играта на звездата на Уелс - Гарет Бейл. Голаджията бе замразен на пейката в Реал Мадрид и реално не е играл от пролетта. Въпреки това Дерменджиев се закани да намери решение за опазването на Бейл. 

Мачът на България срещу Уелс днес е последният тест преди решаващия плейоф срещу Унгария за Евро 2020.

Вероятнти състави: - Уелс: Хенеси; Робъртс, Локиър, Ампаду, Дейвис, Воулкс, Морел; Бейл, Уилсън, Джеймс; Муур. Вероятният състав на България: Георги Георгиев, Сисиньо, Кристиян Димитров, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Костадинов, Кристиян Малинов, Бирсент Карагерен, Спас Делев, Божидар Краев, Тодор Неделев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай