Отпадаме от Евро 2021 - а и какво да правим там?

Загубихме лошо баража с Унгария - 1:3.

Отпадаме от Евро 2021 - а и какво да правим там? | StandartNews.com

Пред националния отбор на България се отвори шанс да се бори за класиране на европейското първенство. Не заради класа  и възможности, а заради напълно шантавата система на УЕФА, която явно има за цел да набута колкото се може повече отбори на финалите.

Уви, не става и така. Загубихме много лошо баража с Унгария на "Васил Левски" с 1:3. Груби тактически грешки, липса на класа, а и на късмет, доведоха до логичното фиаско. Така европейското първенство догодина ще бъде отново без нас.

А и ние отдавна няма какво да правим там.

Първият удар в мача бе на Тодор Неделев, който стреля високо над вратата от фаул още във втората минута. Постепенно нашите национали отстъпиха инициативата, но срещата бе на бавни обороти и опасности липсваха.
В 16-ата минута се стигна до корнер за гостите, след който Унгария поведе в резултата.

Орбан засече топката с глава и тя влезе в мрежата.

Още с тръгването от центъра Неделев завърши атаката с бомбен шут, който Гюлачи обаче изби в корнер. Последваха две опасни центрирания, но защита на гостите се справи

В 37-ата минута Неделев намери Карагарен, който стреля слабо и защитник изби. Топката остана във владеене на "трикольорите", които бяха близо до изравняването. Недялков центрира, а Неделев от два метра стреля с глава, но Гюлачи с отличен рефлекс спаси Унгария.

Буквално в последната минута на първата част скоростна контраатака на България отново завърши със страхотно спасяване на Гюлачи. Неделев изведе Сисиньо, който центрира остро, а връхлитащият Краев стреля с пета, но стражът с крак спаси вратата и изби в корнер.

Без съмнение, предимството на гостите на почивката се дължеше главно на вратаря Гюлачи. 

Ужасно начало на второто полувреме! Лошо построена стена при фаул на унгарците, както и рикошет, направиха вратаря Илиев безпомощен - 0:2. 

След тази ученическа грешка задачата на българите вече стана твърде сложна.

Пълен цирк в 55-та минуга. Съдията даде дузпа за нашите за удар в лицето на Краев в наказателното поле. После обаче преглед на ВАР реши, че нарушението е извън полето! Тодор Неделев вече се готвеше да бие дузпата, но вместо това, Краев стреля неточно от фаул...

Със сигурност, нашите момчета тази вечер нямаха и късмет.

Не получихме дузпа и в 72-та минута, когато Десподов бе съборен в наказателното поле.Зрителите тук вече видяха тенденция в отсъжданията на рефера.

Вместо това - 0:3! Немая Николич разстреля отблизо с глава Пламен Илиев. Тук бе ясно, че всичко приключва.

Въпреки, че две минути преди края Георги Йомов намали на 1:3.

За нашите остана да съжаляват и да се сърдят на съдията. Колко дузпи не ни е дал..

За унгарците - да мислят за решителния следващ бараж за класиране.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай