Без международни мачове в Иран

Азиатската футболна федерация наложи забраната

Без международни мачове в Иран | StandartNews.com

Иранската футболна федерация заяви, че е получила забрана да приема международни мачове на територията на страната.

„Федерацията получи писмо днес от Азиатската футболна конфедерация, в което се обявява решението мачове от Азиатската шампионска лига, на които домакини са ирански тимове, да се играят в неутрални страни“, се казва в изявление на официалния сайт на федерацията.

Извънредно събрание бе незабавно свикано, за да адресира ситуацията и мениджърите на четирите клуба, представящи Иран в турнира, ще бъдат консултирани в събота. Тимовете са Персеполис, Естеглал, Сепахан и Шар Кодро.

„Окончателната позиция на иранските клубове и федерацията ще бъдат оповестени в близките дни“. От федерацията не обясниха причината за наказанието. Говорителят на федерацията заяви, че Иран е готов да приеме чуждестранни тимове и е гарантирал безопасност на АФК, призовавайки организацията да се изправи срещу всякакви обвинения, които твърдят обраното.

„Иран има пълна готовност да приеме отбори и е доказал това неколкократно в последните години“, каза Амир Мехди Алави на сайта на федерацията. Той се върна към финалите на Азиатската шампионска лига миналата година, които се проведоха в Техеран и каза, че „спортният министър е дал на АФК необходимите уверения за сигурност по отношение приемането на отбори“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай