Без изненада - Интер пречупи Лудогорец

Гостите взеха очакван успех в Разград

Без изненада - Интер пречупи Лудогорец | StandartNews.com

Съвсем в реда на очакванията, Интер победи Лудогорец с 2:0 в първи 1/16 финален мач от Лига Европа. Така задачата на българския шампион в реванша става твърде сложна.

Първата сериозна опасност дойде във втората минута на мача и тя бе пред вратата на Лудогорец. Центриране на Виктор Моузес от десния фланг бе зле изчистено от защитник на "зелените". Топката попадна в Кристиано Бираги, който шутира, но топката бе парирана от Георги Терзиев и излезе в корнер.

Лудогорец играеше организирано и общо взето равностойно след това.. В 24-та минута обаче гостите можеха да поведат, но Пламен Илиев спаси. блестящо.

В 43-ата минута Драгош Григоре получи жълт картон заради безразсъдното си влизане в краката на Моузес, който се опита да го преодолее технично на тъча. С това изтекоха и първите 45 минути на мача на "Хювефарма Арена", в които играта бе равностойна, но Интер достигна то две голови положения.

В 50-та минута техничен удар на Алексис Санчес се оттклони от крака на Пламен Илиев и после от гредата. Лудогорец отново оцеля до момента.

След това силен шут на Мартинес мина над горната греда. Най-после и домакините опитаха да създадат напрежение пред вратата на "нерадзурите", но за съжаление без резултат. 

Нова блестяща проява на Пламен Илиев! В 63-та минута парира много коварен удар на Ериксен. На натискът на Интер се усилваше.В игра влезе и страховитият на габарити,а и  на голове този сезон нападател Ромелу Лукаку.

В 66-ата минута Антон Недялков центрира топката отляво, а тя спря в Данило Д'Амброзио. Карлос дел серо Гранде получи информация от колегите си, които се занимават с ВАР, че играчът на Интер е бил с прилепена ръка и дузпа не може да бъде отсъдена за българския тим.

В 71-ата минута Интер стигна до гол във вратата на Лудогорец. Негов реализатор бе Кристиан Ериксен, който получи подаване от Лукаку на пеналтерията и с мощен шут не остави шансове на Пламен Илиев. Само 60 секунди по-късно Ериксен разтресе напречната греда с нов силен шут.

Логично беше класата на гостите до края на мача да се окаже решаваща. В края имаше отново преглед на ВАР и дузпа за гостите.

Ромелу Лукаку спокойно отбеляза за 2:0. 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай