Берое с първа купа на България при жените

Баскетболистките от Стара Загора победиха Монтана 2003

Берое с първа купа на България при жените | StandartNews.com

Баскетболистките на Берое (Стара Загора) спечелиха историческа първа купа на България в историята си. На финала в зала "Триадица" възпитаничките на Татяна Гатева победиха носителя на трофея през последните две години Монтана 2003 с 60:54 (24:12, 8:7, 16:19, 12:7).

Така на общо шестия си финал старозагорки триумфираха с Купата на България.

Президентът на БФБаскетбол Георги Глушков връчи наградите на победителките.

Купата за нй-добър играч на финала получи Теодора Динева от Берое.

Старозагорки поведоха с 19:7 още в началните минути и удържаха преднината си до края. Следващите три части на мача не бяха особено резултатни и не предложиха качествен баскетбол, но баскетболистките на Берое удържаха аванса си и спечелиха с 15 точки разлика.

Теодора Динева беше най-резултатна за успеха с 20 точки и 9 борби. С 13 точки завърши Радослава Бъчварова, а Жаклин Златанова спечели 14 борби вкара 5 точки. По 10 точки добавиха Виолина Кочева и Гергана Иванова.

За Монтана 2003 Христина Иванова отбеляза 20 точки, а с 12 се отличи Виктория Стойчева.

Това беше 12-и финал за Монтана от 1995 година насам.

Сред феновете в зала "Триадица" бяха част от момчетата от мъжкия национален отбор, който се готви в Ботевград за старта на квалификациите за ЕвроБаскет 2021.

Доскорошната баскетболистка на Монтана 2003 Цветомира Шаренкапова пък беше наградена със специален приз за избирането й в символичния отбор на десетилетието. Шаренкапова бе в чужбина по време на церемонията през ноември за 100-годишнината на баскетбола в България миналия ноември и затова бе наградена днес. В момента тя е бременна с първото си дете.

Третото място спечели съставът на Славия след 78:44 срещу Локомотив (Стара Загора).

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай