Берое нанесе втора загуба на ЦСКА-София

Старозагорци спечелиха дербито с 2:1, Славия би навън Ботев (Пд), Лудогорец се върна на първото място с 1:0 в Русе

Берое нанесе втора загуба на ЦСКА-София | StandartNews.com

Берое нанесе втора загуба на ЦСКА-София за първенството. В дербито на 10-ия кръг на efbet Лига старозагорци спечелиха като домакини с 2:1. С голяма вина за загубата на "червените" бе техния вратар Густаво Бусато, който се намеси неубедително и при двата гола за заралии. Ибрахима Конте от Берое откри резултата в 31-а минута. Халфът на ЦСКА-София Греъм Кери загуби топката в средата на терена и Охене подаде на Конте, който с удар по тревата прати топката под плонжа на вратаря Бусато. До почивката гостите с нищо не затрудниха Берое. Али Соу пропусна да изравни в началото на второто полувреме, но стреля право във вратаря Перниш. В 65-ата минута Виктор Генев можеше да покачи на 2:0, но Бусато спаси. Все пак в 79-а минута при една контраатака резервата Рубен Бригидо бе изведен на добра позиция и с мощен удар под гредата прати топката в мрежата. Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато имаше вина и за този гол. В 83-а минута и голаджията Мартин Камбуров можеше да се разпише, но ударът му премина на сантиметри покрай десния страничен стълб. ЦСКА-София върна един гол в последната минута, когато Али Соу се разписа с глава след центриране от фаул.

Преди този мач Слави победи като гост Ботев (Пд) с гол на Славчо Шоколаров (25). Цяла второ полувреме "белите" играха с човек по-малко заради втория жълт и червен картон на Велковски. След мача феновете на Ботев поискаха оставки и скандираха "всички вън" по адрес на играчите, треньорите и шефовете на клуба.

Шампионите от Лудогорец победиха като гост Дунав с 1:0 с попадение на Клаудио Кешеру в 23-ата минута и се върнаха начело в класирането.

фото Спортал

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай