Бербатов с прогноза за Англия - България

Чудо ще е да бием на "Уембли", категоричен е Димитър

Бербатов с прогноза за Англия - България | StandartNews.com

Рекордьорът по голове за националния отбор Димитър Бербатов заяви, че България се нуждае от футболно чудо, за да победи Англия на "Уембли" в утрешния мач от евроквалификациите, но обави, че "трикольорите" имат сили да затруднят играчите на Гарет Саутгейт. България няма победа в предишните 10 мача срещу Англия.

"Домакините са твърд фаворит, защото имат играчи от световна класа, но във футбола понякога се случват чудеса. Отборът на България е млад, който няма звезди като Христо Стоичков или когато аз играех в тима. Това, което най-много ми харесва в тази формация на България, е отборният дух", коментира Бербатов, цитиран от Ройтерс.

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед отличи Кирил Десподов като играчът, който може да създаде неприятности за защитата на Англия. "Десподов притежава скорост и техника и защитниците на Англия трябва да внимават за него", каза Бербатов.

Той сподели мнението си и за настоящия селекционер Красимир Балъков. "Балъков е легенда за българския футбол. Познавам го добре и имах удоволствието да играем заедно в националния отбор. Той пое поста наскоро и е твърде рано да го съдим, но аз наистина искам Балъков да успее", каза още 38-годишният Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай