Белгийската Про Лига със стъбилна подкрепа от Bwin

Новата сделка идва, след като от Про Лигата направиха няколко промени във формата си

Белгийската Про Лига със стъбилна подкрепа от Bwin | StandartNews.com

GVC Holding, компанията майка на Bwin България, бе обявила нов партньор в спортното си семейство през август миналата годинина. Букмейкърът стана официален спонсор на Белгийскато футболно първенство – Про Лигата, където се състезават и българите Кристиян Малинов, Иван Горанов и Димитър Велковски. Накратко да припомним, че сделката е за следващите три сезона, включва най-силната белгийска Про Лига, по-ниското ниво – 1B Про лийг, както и Супер купата на страната, където един срещу друг се изправят шампиона и носителя на Купата.

В споразумението влизат и правата за излъчване на живо в интернет. Bwin ще има право да предава пряко всички мачове в своя сайт, както и на мобилното си приложение.

Пиер Франкроа, главния мениджър на футболното първенство, заявява, че „партньорството ще постави силен акцент върху отговорното залагане и би могло да помогне в борбата срещу нездравословните навици на потребителите“.

„И двете страни сме наясно, какви рискове носи безотговорното поведение и ще се стремим да минимализираме тези опасности. Всеки с колкото може.“ – продължава Франкроа. – „ Bwin, Про лигата и “Eleven Sport”, която консултира договора, се ангажират, в рамките на това партньорство, да водят интегрирана политика за превенция и защита на играчите, както и на футболната игра.“

Стивън Кертинги, рекламен директор на Bwin за района на Бенелюкс и широкия свят, добавя: - „Белгия е  страхотно място за развитие на таланти, които в последствие постигат успехи в най-силните първенства по света. В резултат на това, погледа на все повече и повече футболни фенове се насочва към нашата Про Лига.“

„Съвместно с „Eleven Sports”, ние искаме да увеличим интереса към белгийския футбол, като същевременно представим платформата за залози на Bwin пред нашите зрители. Това трябва да се случва по отговорен начин.“

Новата сделка идва, след като от Про Лигата направиха няколко промени във формата си, с цел да избегнат съдебни процедури, задвижени от един измежду състезаващите се в първенството клубове.

Ваасланд-Беверен изпадна от първенството, след като организатори прекратиха довършването на първенството след първия ковид локдаун. Клубът стартира дело срещу това решение, твърдейки, че е можел да избегне изпадането, при доиграването на всички мачове от сезона. Съдът се съгласява с това твърдение и отсъжда на Ваасланд-Беверен да бъде присъдена финансова компенсация от 2.5 милиона евро за всеки кръг от Про лигата, в който отборът не участва.

Това решение принуди организаторите на първенството за въведат промени в структурата и да разширят топ отборите от 16 на 18, включвайки Ваасланд-Беверен, както и Льовен и Беергсот. Последните два отбора трябваше да играят плейоф за мястото ти в елитната дивизия на Белгия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай