Бекъм и 600 души изпратиха Свен Горан Ериксон

Поклонението бе в град Торсби

Бекъм и 600 души изпратиха Свен Горан Ериксон | StandartNews.com

600 души, сред които големи имена от света на футбола изпратиха легендарния Свен-Йоран Ериксон.

Шведът почина 76-годишна възраст на 26 август след тежка борба с рака, като самият той бе обявил още през януари, че му остава около година живот.

Поклонението се състоя в малкото 5-хилядно шведско градче Торсби, известно именно с това, че там израства легендарният треньор.

Официалната част от поклонението се състоя в местната църква и в чест на присъстващите от всички краища на света се проведе както на шведски, така и на английски.

А за всички, които нямаше как да се поместят в храма, бе инсталиран специален екран пред църквата, чрез който всички успяваха да бъдат част от погребението.

Специално за церемонията в Торсби пристигна Дейвид Бекъм, както и още футболни личности, работили с Ериксон през годините.

А присъстващите бяха приветствани от бащата на треньора, който също се казва Свен и на 95-годишна възраст трябваше да изпрати своя син.

През кариерата си Ериксон е водил 12 клуба, с които е спечелил 18 титли. Сред най-паметните моменти в кариерата му остават спечелената Купа на УЕФА с родния Гьотеборг, три титли с Бенфика, финал за Шампионска лига с лисабонските "орли", финал и със Сампдория, както и титла с Лацио.

Свен Йоран-Ериксон има и богат опит в международния футбол, като всички го свързват най-вече с петте му години начело на Англия, в които води "Трите лъва" на три големи първенства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай