Базата на Белмекен си остава №1 за атлет от Германия

Томас Вебер идва да тренира за 30-а година в комплекса

Базата на Белмекен си остава №1 за атлет от Германия | StandartNews.com

Атлет от Германия идва за 30-а година в Белмекен

Завръщането на чуждите спортисти във водещия високопланински спортен комплекс в Източна Европа – „Белмекен“, продължава. За 30-а поредна година в базата вече е Томас Вебер. Бившият състезател по лека атлетика от Германия по настоящем е треньор и редовно участва в стартовете при ветераните. Вебер живее в Берлин, но спазва традицията да посещава „Белмекен“ всяко лято.

„Базата е реновирана и определено много ми харесва. Догодина ще дойда заедно със съпругата ми“, коментира Вебер, който ще остане на Белмекен чак до началото на септември.

От 3 август в комплекса се завръщат националните състезатели по биатлон на Гърция, които вече бяха на Белмекен в началото на юли. От 22 август се чакат и най-добрите биатлонисти на Русия за 20-дневен лагер. Някои от най-добрите борци от Румъния и Сърбия също са проявили интерес да се подготвят в базата през август. От началото на месеца там ще са и националните състезатели на България по вдигане на тежести, а от 5-и август пристигат и биатлонистите. Младежките национали по биатлон са на Белмекен от 30 юли.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай