Байерн излиза за пети трофей за 2020

Баварците играят довечера с Борусия (Д) за Суперкупата на Германия

Байерн излиза за пети трофей за 2020 | StandartNews.com

Байерн излиза тази вечер в битка за спечелването на пети трофей за 2020 г. Баварците ще играят от 21,30 ч (б.в.) с Борусия (Д) за Суперкупата на Германия. Двубоят от "Алианц Арена" ще бъде излъчен наживо в България от Евроспорт 2. Досега Байерн спечели всички възможни 4 отличия за годината - титлата в Бундеслигата, Купата на Германия, Шампионската лига и Суперкупата на Европа. 
Баварците теоретично могат да приключат изключителната за тях година и с 6 трофея, ако спечелят предстоящото световно клубно първенство в Катар, за което обаче все още няма определени дати. 
Борусия Дортмунд, който ликува за последно миналия август именно срещу Байерн (2:0), няма как да се даде без бой. Още повече че този сблъсък е най-често играният в спора за Суперкупата на Германия - довечера ще е осмият! 
В тази връзка и нещо любопитно - Байерн, който държи всички рекорди по спечелени отличия в страната -30 титли, 20 национални купи, 7 Суперкупи и 6 Купи на лигата, е с отрицателен баланс за този трофей срещу жълто-черните. Дортмундци са с 4 срещу 2 победи, баварците имат и успех след изпълнения на дузпи. Общинският щаб за извънредни събития (БАЕ) под ръководството на кмета Дитер Райтер взе решение мачът на "Алианц Арена" довечера да се проведе без публика. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай