Барса си върна на Байерн, Ливърпул с убийствена серия

Резултатите от мачовете тази вечер в Шампионска лига

Барса си върна на Байерн, Ливърпул с убийствена серия | StandartNews.com

Барселона се разправи с историческия съперник Байерн (Мюнхен) като го победи с 4:1 в домакинство от третия кръг на груповата фаза на Шампионска лига.

Това бе сладко отмъщение за каталунците след унизителното 2:8 срещу германците пред няколко сезона в същия турнир.

Нещата се обърнаха, благодарение на бившия треньор на Байерн Ханзи Флик, който засега прави от Барселона едно различно животно, засега лидер в Ла Лига и от днес страшилище в Европа.

Другата основна заслуга днес беше на бразилецът Рафиня, който вкара феноменален хеттрик, а едно попадение добави друг бивш баварец в лицето на Роберт Левандовски. За Байерн попадението беше на обичайния заподозрян Хари Кейн, като то дойде за резултат 1:1.

С победата си Барса събира актив от шест точки, след като в миналите си мачове загуби от Монако и победи Йънг Бойс. Байерн в по-трудна ситуация, защото остава с едва три точки, постигнати в разгрома с 9:2 над Динамо Загреб. Последвалият мач бе загуба от Астън Вила. Поправителният за отбора на Венсан Компани ще е домакинство на Бенфика в следващия кръг.

Ливърпул вече е с три поредни победи в ШЛ, като тази вечер надделя над РБ Лайпциг като гост с 1:0. Фантастичната серия на новия треньор на червените Арне Слот продължава, като отборът му има вече 11 победи от 12 мача във всички турнири. Голът вкара Дарвин нунес в 27-та минута, а Ливърпул е с 9 точки и в челото на класирането след третия кръг.

Резултати: Брест - Леверкузен 1:1, Атлетико М - Лил 1:3, Бенфика - фейенорд 1:3, Манчестър Сити - Спарта Прага 5:0, РБ Залцлург - Динамо Загреб 0:2,  Йънг Бойс - Интер 0:1, Барселона - Байерн 4:1, РБ Лайпциг - Ливърпул 0:1

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай