Барса показва вратата на Сетиен

Почетино е фаворит за поста

Барса показва вратата на Сетиен | StandartNews.com

Кике Сетиен няма да бъде треньор на Барселона. Това написа известният спортен журналист Фабрицио Романо близо час след края на историческия мач от Шампионската лига, в който каталунците паднаха 2:8 от Байерн. Според него в Барселона вече са взели решението да уволнят наставника.

"Барселона вече взе решение да уволни треньора Кике Сетиен. Това е станало веднага след ужасната загуба от Байерн. Той няма да бъде треньор на отбора следващия сезон", написа Романо в Twitter. Все още от Барселона не са потвърдили официално информацията.

Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу определи като "бедствие" резила 2:8 от Байерн на четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Това е ден, който ще остане завинаги в историята на Барселона. Той ще даде сериозно отражение върху ситуацията в клуба. Но най-вече това е ден, който ще разочарова феновете на Барселона", заяви шефът.

"Поздравявам Байерн. Ние все едно бяхме друг клуб. Това е бедствие. Ще трябва да вземем доста решения, някои от които вече обмисляме", каза още той.

Бившият мениджър на Тотнъм Маурисио Почетино е фаворит за нов треньор на Барселона. Това съобщиха испанските медии. Както е известно каталунците бяха унижени от Байерн Мюнхен на 1/4-финалите на Шампионската лига, след като германците ги разгромиха с 8:2 и се заговори, че Кике Сетиен със сигурност ще бъде уволнен.

Освен Сетиен на дръвника са още изпълнителният директор Оскар Грау, както и спортният директор Ерик Абидал. За сметка на това президентът Хосеп Мария Бартомеу няма никакво намерение да подава остака. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай