"Барса" остава в Суперлигата

В клуба продължават да смятат Суперлигата за нужна

"Барса" остава в Суперлигата | StandartNews.com

"Барселона" няма да се оттегля от проекта за създаване на нова Суперлига. Поне засега. Това обявиха каталунците на официалния си сайт, съобщи bTV. Така в проекта остават те, "Реал" Мадрид и "Ювентус". Останалите 9 отбора заявиха, че се оттеглят, след като феновете изразиха категорично недоволството си от подобно отцепване. "Барселона" е на различна позиция. В клуба продължават да смятат Суперлигата за нужна. 

"Налице е нужда от структурни реформи, които да гарантират финансовата стабилност на клуба и нагаждане към реалността чрез подобряване на продукта, който бива предлаган на запалянковците по целия свят, като в същото време се стремим да консолидираме и дори да увеличим фен масата, която е в основата на спорта и която е най-голямата ни сила. В този контекст ръководството на "Барселона", в момент на неотложност, прие да стане един от учредителите на Суперлигата - надпревара, създадена с цел да повиши качеството и да направи предлагания на феновете продукт още по-атрактивен.", се казва в официалната позиция на каталунците.

От клуба отчитат, че са приели прибързано поканата да се включат в проекта, но преди да предприемат каквито и да било действия, ще подложат случващото се на задълбочен анализ. 

"Такъв задълбочен анализ обаче изисква време и нужното спокойствие, за да се избегнат прибързани решения. Смятаме, че е важно да обърнем внимание на факта, че съдът вече ни гарантира необходимата юридическа защита, уверявайки ни, че имаме законово право да се присъединим към Суперлигата. Ето защо смятаме, че би било нередно да дебатираме под съществуващия в момента натиск и заплахи. Макар отлично да осъзнаваме важността на този казус, както и нуждата решенията винаги да се взимат при пълна прозрачност, "Барселона" е длъжен винаги да действа разумно с нужното разбиране, уважение и най-вече търпение от страна на привържениците на клуба и обществеността като цяло", се казва още в официалната позиция.

Регламентът на лансираната Суперлига гласи, че 15 от тимовете, сред които са и основателите - "Милан", "Арсенал", "Атлетико" Мадрид, "Челси", "Барселона", "Интер", "Ювентус", "Ливърпул", "Манчестър Сити", "Манчестър Юнайтед", "Реал" Мадрид, няма да изпадат от турнира и всяка година ще играят мачове един срещу друг. Към тях ще се присъединяват още 5 отбора, които ще трябва да преминават през квалификации.

Футболните фенове бяха категорични, че подобен проект на богатите клубове убива футбола.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай