Барса и Реал (М) със зелена светлина за тренировки

Ла Лига може да рестартира от 12 юни

Барса и Реал (М) със зелена светлина за тренировки | StandartNews.com

Барселона и Реал (Мадрид) могат да се присъединят към другите клубове от Ла Лига, който ще започнат групови тренировки през тази седмица, въпреки строгите мерки в техните региони заради пандемията на коронавирус.

По-голямата част от Испания премина в първата фаза от облекчаване на мерките, която позволява на професионалните спортисти да тренират на групи, но в градовете Мадрид и Барселона това все още не е разрешено.

Испанското правителство предостави изключения Реал и Барселона, както и на други клубове в региона и те ще могат да провеждат групови занимания от под 10 играчи от днес. Еспаньол, Атлетико (Мадрид), Хетафе и Валядолид също ще се възползват от изключението, за да започнат групови тренировки.

Играчите на Ла Лига подновиха индивидуални занимания през миналата седмица, следвайки строги процедури, за да се предпазят от коронавирусната инфекция.

Футболът е спрян в Испания от 12 март, като президентът на Ла Лига Хавиер Тебас се надява, че първенството може да се поднови от 12 юни с мачове без публика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай