Балъков: Задължително е да бием Косово

Не съм доволен само от резултата с Чехия, категоричен е новия треньор на националите

Балъков: Задължително е да бием Косово | StandartNews.com

Националният селекционер на България по футбол Красимир Балъков заяви след загубата от Чехия, че не е доволен единствено от резултата. 

„На нас ни се искаше да свърши по друг начин. Трябва да признаем, че отборът на Чехия е на доста добро ниво“, коментира Балъков.

„Доволен съм като цяло от това, което изисквахме от футболистите. Нямахме късмет в някои ситуации“, добави той.

„Видяхте, че тези високи и здрави чехи ни създадоха доста проблеми. Като първи мач съм доволен съм от представянето на отбора. Не съм доволен единствено от резултата. В мача имаше доста хубави неща от наша страна. Ще трябва да бъдем концентрирани и да създаваме повече положения. Трябва да се работи“, продължи националният селекционер на България.  

„За първи път играем в тази схема, но се опитвахме да задържаме повече топката, да търсим диагоналните пасове, да излизаме от тяхната преса и да създаваме положения.“

„Смятам, че играчите, които съм привлякал в националния отбор имат място в него.Сърмов изигра един перфектен мач. Иса даде всичко от себе си и вкара гол“, допълни специалистът.

„При по-младите футболисти е нормално да им е нужно повече време. Във футбола нямаме време да бъдем тъжни. Трябва да се възстановим и да се представим по-добре в мача срещу Косово. Имаме все още някакви шансове. Трябва да победим Косово на всяка цена и да очакваме развитието на останалите мачове. Ще подхождаме мач за мач“, каза още Красимир Балъков.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай