Български фурор в Лига Европа

Над 30 000 викат за Попето, Иса носи хикс на "Шериф"

Български фурор в Лига Европа | StandartNews.com

Единствените двама българи в Лига Европа на този етап Ивелин Попов и Исмаил Иса бяха в основата на фантастичното представяне на отборите си.

Ивелин Попов записа 90 мин за "Кубан" при 1:0 над холандския гранд "Фейенорд". Българският национал подаде за гола на Балде след час игра. "....магически пас на Попов и гоооооол", написа сайтът на "Кубан" след изпълнението. Попето можеше и сам да се разпише още през първото полувреме, но фалцовият му удар излезе в аут. Попето получи и жълт картон. "Доволен съм от момчетата, но трябваше да вкараме още голове. В Холандия ще изкореним лалетата", закани се треньорът на краснодарците Доринел Монтеану. Мачът с "Фейенорд" пък се игра пред 32 275 зрители. Това е рекорд по посещаемост за тима. "Супер, супер. Бихме "Фейенорд". Невероятен мач. Публиката бе великолепна", написа президентът на тима Александър Ткачов в официалния си блог.

Също толкова силно представяне имаше и Исмаил Иса. Бившият нападател на "Литекс" вкара попадението на "Шериф" при гостуването на "Войводина" (1:1) в Нови Сад. Българинът се разписа в 37-ата мин и хвърли в луда радост над 100 фенове от Молдова. "1:1 е прекрасен резултат. Атмосферата в Тираспол ще е страхотна. Дано с феновете стигнем групите", каза треньорът на Иса Михай Стойкица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай