Аякс на крачка от финал в Шампионска лига (ВИДЕО)

Холандците биха 1:0 като гост в Лондон

Аякс на крачка от финал в Шампионска лига (ВИДЕО) | StandartNews.com

приказката на Аякс в Шампионската лига продължава с пълна сила. Холандският тим постигна победа с 1:0 в гостуването си на Тотнъм Хотспър в първи мач от полуфиналите в Шампионската лига. Безценното попадение за амстердамци дойде след 15 минути игра, когато Дони ван де Беек бе намерен непокрит между куп бранители „в бяло” и отблизо матира Юго Лорис, за да донесе така ценния успех за тима от Холандия.

Отборът на Аякс впечатли със зрялата и прекрасна игра при визитата на „Тотнъм Хотспър Стейдиъм”, като бе по-добър в голяма част от хода на срещата. Голям удар за Тотнъм бе принудителната смяна за Ян Вертонген в края на първото полувреме, който си удари ужасяващо главата в гърба на Тоби Алдервайрелд и трябваше да напусне с помощта на медицинските лица на лондончани, след като не успя на собствен ход.

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК

Това бе и първа загуба за Тотнъм в новия му дом, след като преди няколко дни и Уест Хем надделя над „шпорите” във Висшата лига. По този начин Аякс взе предимство преди реванша, като е "една стъпка" по-близо до финалната среща в ШЛ, която ще се изиграе на 1-и юни в испанската столица Мадрид.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай