Неделя,

Австралия и Канада отказват Токио ако остане по план

От: Пламен Вълков -
A
A
A

Олимпийските комитети на Канада и Австралия обявиха, че няма да изпратят свои спортисти на олимпийските игри в Токио, ако те се проведат по план от 24 юли до 9 август. Снощи президентът на МОК Томас Бах заяви, че в рамките на четири седмици той и Бордът на организацията трябва да вземат решение какво ще се случи с тях.
"Олимпийският комитет на Канада, Паралимпийският комитет, правителството на страната, Комисията на спортистите и националните спортни федерации стигнаха до това тежко решение- да не изпращаме състезатели на олимпийските и паралимпийските игри. Получихме информация, че МОК разглежда различни варианти и ще бъдем благодарни, ако Игрите бъдат отложени",.се казва в изявлението, което е разпратено до медиите.
Австралия е следващата страна, която заяви, че няма да участва.
"Олимпийският комитет на Австралия проведе интернет-конференция с участието на хората от изпълнителния комитет. Единодушно стигнахме до заключение, че отборът не може да бъде събран заради постоянно променящите се условия у нас и зад граница. Ние смятаме, че Игрите няма как да започнат през юли", се казва в изявлението на Олимпийската централа на Австралия.

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички