Атакуваме Англия с петима от Лудогорец

Балъков предпочете да не вика млади национали

Атакуваме Англия с петима от Лудогорец | StandartNews.com

Селекционерът на националния ни отбор по футбол събра своята група от 25 футболисти. От тях 14 играят в родното първенство, а останалите 11 зад граница. Причината за голямата бройка е неясното състояние на някои от състезателите.

Балъков гласува доверие най-вече на "орлите", от които е повикал петима, двама от ЦСКА и Етър и по един от Левски, Ботев Пловдив, Славия, Черно море и Локо също попаднаха в сметките на треньора.

Поради причината, че младежкия национален отбор има важен квалификационен мач през септември, Краси не пожела да прибавя юноши към състава. „Смятаме, че тези играчи са бъдещето на българския футбол и евентуалното им класиране на голямо първенство е от фундаментално значение за развитието им, затова и предпочитаме да им дадем възможност да бъдат в максимално силен състав“, обясни наставникът.

Пред лъвовете предстои трудно гостуване в Англия на 7 септември , а след това и приятелски мач с Ирландия. За европейските квалификации нищо чудно да видим родените зад граница, но с български паспорт, Вандерсон и Марселиньо в стартовите състави. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай