Астън Вила вкара 7 гола на Ливърпул

"Червените" получават толкова голове за първи път от 1963 г

Астън Вила вкара 7 гола на Ливърпул | StandartNews.com

Астън Вила постигна една от най-големите победи в историята си. Бирмингамци разгромиха настоящия шампион на Англия Ливърпул със 7:2.  Оли Уоткинс постигна хеттрик още през първото полувреме, след което тимът на Дийн Смит водеше с 4:1. След почивката Рос Баркли се разписа в дебютния си мач за тима, а капитанът на домакините Джак Грийлиш гарнира трите си асистенции с две попадения. За мърсисайдци Мохамед Салах се отчете с два гола.

Ливърпул допуска седем гола в един мач за първи път от април 1963 г. Отборът на Юрген Клоп записа първа загуба в първенството от началото на сезона след трите поредни победи на старта. Астън Вила пък е с перфектен актив след три изиграни мача.

Ливърпул беше без някои основни играчи и една от тези липси се отрази още в началото на мача. Малко преди срещата се разбра, че Алисон пропуска двубоя поради контузия в рамото. Неговият заместник Адриан имаше основна вина за първия гол. Испанецът опита да подаде на Джо Гомес, но много неточно. Така Уоткинс отбеляза първия си гол във Висшата лига.

"Мисля, че им подарихме всеки един от головете и двубоят тръгна в една посока. Имахме своите добри моменти, но те не доведоха до нищо повече от двата гола на Салах", заяви Юрген Клоп след мача. - Добрите моменти на Астън Вила доведоха до добри положения или голове. Това бе голямата разлика. Ние направихме всичко, което не трябва да се прави в един мач. Но в случая е необходимо да поздравим и противника, защото те ни принудиха да направим тези грешки. И преди сме получавали подобни попадения, но този път реакцията ни не бе добра и напълно изпуснахме инициативата. Случилото се тази вечер бе неочаквано, като че ли събрахме всички грешки и провали в един мач. Дано бързо се съвземем от този момент."

фото ЕПА/БГНЕС

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай