Арсенал поднови тренировки

Базата е на 20 мили от Лондон

Арсенал поднови тренировки | StandartNews.com
Арсенал отново отвори тренировъчната си база в Колни за футболистите от първия състав. Играчите ще могат да провеждат индивидуални занимания от понеделник, като клубът от Висшата лига продължи да спазва протоколите за социална изолация по време на пандемията от КОВИД-19.
Нападателят на лондончани и на френския национален отбор Александър Лаказет, бразилският защитник Давид Луис и швейцарският халф Гранит Джака са били забелязани да пристигат в базата, която се намира на 20 мили северно от британската столица. Играчите тренираха отделно, като спазваха дистанция един от друг на терена.
Футболът в Англия беше спрян за неопределено време и отборите не тренираха, след като испанският мениджър на "артилеристите" Микел Артета беше диагностициран с коронавирус на 12 март. След това не са играни никакви мачове от местното първенство.
Мерките за социална изолация в Обединеното кралство ще се преразглеждат от правителството преди 7 май. Клубовете очакват да се завърнат към пълноценни тренировки през следващия месец, а от "Скай Спортс" съобщиха, че Лигата разглежда евентуално подновяване на шампионата през юни с оглед изиграването на останалите девет кръга, макар и без зрители по стадионите.
Представители на всичките 20 отбора от Висшата лига отново ще обсъдят въпроса в конферентен разговор в петък.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай