Арестуваха скандален рефер

Момчил Врайков източил милиони от дебитни карти

Арестуваха скандален рефер | StandartNews.com

Пловдив. Скандално известният бивш международен съдия Момчил Врайков е арестуван в Пловдив. Той е заподозрян в източване на милиони евро от дебитни карти. 39-годишният мъж от Белене е бил регистриран в Шенгенската информационна система на 26 март тази година. Обявен е за издирване на основание Европейска заповед за арест, издадена от Върховния съд в Дъблин.

Според ирландските власти Врайков е изтеглил няколко милиона евро от чужди банкови сметки. В процеса на провежданото международно разследване е била получена информация, че той се подвизава в Пловдив. Около 8 часа в четвъртък полицаи от Пето РУП в Пловдив са го задържали мъжа в квартирата му в ЖК"Тракия". При обиск в апартамента са открити две скимиращи устройства и лаптоп. За случая е уведомена Дирекция „Международно оперативно сътрудничество" - МВР. Материалите са докладвани в Окръжна прокуратура - Пловдив, която е постановила Врайков да остане в ареста за 72 часа. Очаква след изтичането им обвинителите да поискат от съда да му определи постоянна мярка задържане под стража.

Врайков е въртял измами не само в Ирландия, но и в Белгия. През април тази година се разбра, че в Антверпен са му повдигнати 3 обвинения – за подправяне на банкови карти, измама и участие в организирана престъпна група. Не е ясно как е приключило делото в белгийската столица и как Врайков се е оказал на свобода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай