Арда и "Левски" играят исторически мач днес

Двубоят ще е първият на осветление в Кърджали

Арда и "Левски" играят исторически мач днес | StandartNews.com

Исторически мач ще изиграят днес от 20,00 ч в Кърджали отборите на Арда и "Левски". Двубоят ще е първия, който ще се състои на осветление в града. Досега тимът играеше домакинските си срещи на Лаута в Пловдив. 

Новият сезон не започна никак добре за "Левски". "Сините" са раздирани от финансови проблеми, между отделни фенски фракции тлее напрежение, а отборът загуби в първия кръг от Берое с 0:2 и за целия мач създаде само едно голово положение. Тимът на Николай Киров е амбициран да стигне до трите точки и да зарадва феновете си, които още чакат победа срещу някой от грандовете в родния футбол. 
Арда започна кампанията в efbet Лига със зрелищно равенство срещу новака Монтана - 3:3. В този мач отборът показа интересни идеи в атака, но и много колеблива защита. Довечера Киров ще може да използва капитана Пламен Крумов, който е бивш футболист на "сините". Титулярният страж Иван Караджов още не е в във форма и отново ще бъде гласувано доверие на Васил Симеонов. Завърналият се от Левски Деян Лозев ще действа на десния фланг на отбраната, а в предни позиции ще играят Спас Делев и Радослав Василев.Преди месец Левски би Арда с 3:1 и това беше първата победа на отбора след раздялата с Петър Хубчев и заставането на треньорския пост на  Георги Тодоров. И тогава "сините" бяха в лоша серия, но намериха сили да спечелят срещу кърджалийци. Днес Тодоров може да пусне от първата минута най-новото попълнение Матео Стаматов. Той е гласен за заместник на продадения в Белгия Иван Горанов. Другите трима бранители ще са Ивайло Найденов, Живко Атанасов и Тома Гаске. Симеон Славчев се контузи срещу Берое и в средата на терена ще се появи Орлин Старокин, който в първия мач беше ляв бек. Нападението отново ще води Найджъл Робърта, подкрепян от Стаанислав Иванов, Стайн Спиерингс и Паулиньо. Диема Спорт ще излъчи мача наживо от 20,00 ч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай