„Арда 1924” с първи мач в елита на собствен терен

Мачът на „Арда 1924” в Първа лига на българския футбол ще бъде за малкия Алекс, който се нуждае от чернодробна трансплантация

„Арда 1924” с първи мач в елита на собствен терен | StandartNews.com

Историческият първи мач на „Арда 1924” в елита на българския футбол ще бъде на  13 юли в Кърджали на „Арена Арда“.  Футболната среща между отборите на „Арда 1924“ и „Ботев“-Пловдив ще започна в 18,30 часа. Мачът на „Арда 1924” в Първа лига на българския футбол ще бъде за малкия Алекс, на който трябва да му бъде направена чернодробна трансплантация. Той е само на 3 месеца. Детето страда от „билиарна атреза” – липсват жлъчните му пътища или са силно увредени. Необходимата сума за тежката операция е 250 хиляди евро.

На всички входове на стадиона в Кърджали ще бъдат сложени специални кутии, в които всеки може да направи дарение.

Създадена е временна организация на движение в Кърджали. Промените ще действат в интервала от 17 часа до 21 часа на 13 юли. Ще бъде ограничено и временно спирано движението по бул.“Беломорски“ от кръстовището с бул.“Тракия“ до болницата и кръстовището с ул.“Булаир“ до Съдебната палата , съобщават от ОД на МВР Кърджали. Движението на моторни превозни средства ще бъде пренасочвано по улиците „Сан Стефано“ и „Екзарх Йосиф“. Служители на Пътна полиция ще придружават автомобилите, които пристигат за срещата - от КПП „Чилик“ до местата, определени за паркиране.В района на парк „Простор“ ще има буферна зона за сигурност. Сили на ОД на МВР-Кърджали и Зоналното жандармерийско управление ще се грижат за охраната на обществения ред и пътната безопасност преди, по време и след приключване на футболната среща.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай