АПОЕЛ взе норвежец вместо Любо Пенев

54-годишният Каре Ингебирстен ще води шампионите

АПОЕЛ взе норвежец вместо Любо Пенев | StandartNews.com

Норвежецът Каре Ингебригстен вкрайна сметка бе назначен за треньор на кипърския шампион по футбол АПОЕЛ (Никозия), като договорът е за 2,5 г. Ингебригстен за последно водеше белгийския Остенде, който в последния си мач за годината падна с 0:5 при гостуването на Шарлероа.

Желанието на президента на кипърците - Продромос Петридис, да назначи човек, който вече познава обстановката, тъй като на АПОЕЛ му предстоят четири мача в първите две седмици веднага след Нова година не се изпълни, защото нито един от предпочитаните кандидати не бе напълно достъпен.

Любослав Пенев също беше в списъка с кандидати и дори е провел среща с кипърския клуб, но в крайна сметка остана назад във възможните наставници. Фаворит номер 1 на кипърците бе датчанинът Томас Кристиансен, който обаче има неустойка от 300 000 евро към белгийски клуб от втора лига Унион Сент Жилоаз.

Ингебригстен е на 54 години, бивш халф, в кариерата си е играл приоритетно за Розенборг, а най-реномираният клуб, на който е носил фланелката, е Манчестър Сити през 1994 г. Като треньор е работил в родината си и в Белгия, а прякорът му е Брата, както са се обръщали един към друг с Ян Ивар Якобсен в националния отбор на Норвегия. АПОЕЛ е на 5-о място в класирането с 21 точки, но и 3 мача по-малко от лидера Омония, който има 31.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай