Ансамбълът взе и злато в Минск

Българските гимнастички са №1 на 3 обръча и 2 чифта бухалки

Ансамбълът взе и злато в Минск | StandartNews.com

Българският ансамбъл по художествена гимнастика вече има пълен комплект от световната чалъндж купа в Минск. След като се окичи със среброто в многобоя, българският ансамбъл по художествена гимнастика извоюва златните медали в смесеното съчетание с три обръча и два чифта бухалки, както и бронза на 5 топки, за да затвърди великолепното си представяне в беларуската столица.

Диамантените момичета" бяха великиолепни по време на целия турнир, като в края, след доста спорно пренебрегване за сметка на конкурентките ни през почти цялото време, играта им бе възнаградена със злато с оценка 28.600 точки в смесеното съчетание. Втори на този финал са домакините с оценка 28.450, а трети са украинките с 28.100. Шампионките от многобоя - рускините, допуснаха страшно много грешки и финишираха последни тук.

Нашите извоюваха и бронзовите медали във финала с 5 топки. Момичетата на Весела Димитрова отново, както вчера и онзи ден, играха великолепно и получиха неимоверно високата оценка 29.450.

Това обаче не стигна на ансамбъла ни за повече от бронза на този финал. Италианките станаха първи с оценка 29.800, а руският ансамбъл грабна среброто със същата оценка като нашата, но с една десета по-висока оценка в изпълнение.

Така българският ансамбъл ще се завърне от Беларус с пълен комплект от медали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай