Английски финал и в Лига Европа

Челси стигна след дузпи до битката за титлата с Арсенал в Баку

Английски финал и в Лига Европа | StandartNews.com

След като два английски отбора стигнаха до фитнала в Шампионската лига, това се повтори и в Лига Европа. За трофея в Баку ще спорят Челси и Арсенал.

Челси е на финал в Лига Европа, след като постигна победа с 4:3 след продължения и дузпи на своя „Стамфорд Бридж” над германския Айнтрахт (Франкфурт). Двата тима преди това врътнаха реми 1:1 в редовното време и след двете продължения. Лофтъс-Чийк успя да открие резултата в 28-ата минута, a в 49-ата Йович изравни. При дузпите първоначално Аспиликуета пропусна за Челси, но след това Кепа спаси ударите на Хинтерегер и Пациенсия и в крайна сметка класира тима си за финала. Така Челси има страхотен шанс да спечели за втори път в своята история турнира от Лига Европа, след като го стори през сезон 2012/2013.
На финала столичният английски тим ще се изправи срещу друг лондонски противник в лицето на Арсенал, който победи и като гост Валенсия с 4:2. По този начин и във втория по сила евротурнир ще има европейски финал, след като на финала в Шампионската лига един срещу друг ще се изправят Ливърпул и Тотнъм. Битката за купата в Лига Европа в Баку е на 29 май.
 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай