Англия не трепна! Забрави кошмара на дузпите

Британците биха Швейцария с дузпи

Англия не трепна! Забрави кошмара на дузпите | StandartNews.com

Руганата Англия е на полуфинал  на Евро 2024! В тежък четвъртфинален сблъсък с Швейцария, англичаните спечелиха при дузпите. В редовнотох време и продълженията мачът завърши 1:1.

Фактите - отборът на Гарет Саутгейт мъчи с играта си, но продължава напред. И то много напред!

Англия пресираше съперника си през първото полувреме, Сака бе активен по фланга, но не се стигна до сериозни положения.

Швейцарците също играеха отворено, в търсене на попадението.

След почивката Швейцария вдигна оборотите и в 56-ата минута Ембол отново имаше добра възможност след центриране на Родригес, но топката се удари в защитник след изстрела му с глава.

В 75-ата минута Бреел Емболо вкара първото попадение за вечерта в Дюселдорф, след като Джон Стоунс изчисти лошо топката на няколко метра от вратата, а Емболо я бутна в мрежата на Пикфорд за 1:0.

Но британците отново оцеляха! В 80-та минуго несъмнено най-добрият играч на "трите лъва" в мача, Букайо Сака, проби навътре от десния фланг и с мощен изстрел по земя отбеляза в далечния ъгъл.

Още един четвъртфинал стига до продължения!

В последната от трите минути добавено време Шер центрира от десния фланг, а двама играчи в червено се разминаха с топката в наказателното поле, след което последва много, много неточен изстрел.

Резервата Шакири нацели греда директно от корнер в 117-ата минута. Пикфорд също спаси британците в други ситуации вп продъженията.

Кошмарът за англичаните - дузпите! Пикфорд срещу Зомер.

Коул Палмър - гол! Аканджи пропуска!  Блестящ Белингам - гол! Фабиан Шер не пропусна - 2:1. Букайо Сака не трепна - 3:1!

Шакири - гол! Айвън Тони железен - 4:2! Андури вкара!

Трент прати Англия на полуфиналите!

 

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай