Ами сега: Легендата Меси загърби "Барса"

Новината потвърдиха от клуба

Ами сега: Легендата Меси загърби "Барса" | StandartNews.com

Лионел Меси напуска "Барселона"! Шокиращата за всички футболни фенове новина бе обявена от каталунския гранд. До днес се смяташе, че е въпрос на време аржентинският гений да продължи договора си с "блаугранас" за още пет сезона.

"Въпреки че има постигнато споразумение между "Барселона" и Лео Меси и с ясното намерение и двете страни да подпишат нов договор днес, той не може да бъде формализиран поради икономически и структурни пречки (правилата на Ла Лига). Изправен пред тази ситуация, Лионел Меси няма да продължи в "Барселона". И двете страни дълбоко съжаляват, че желанията както на играча, така и на клуба не могат да бъдат изпълнени. "Барса" иска да благодари с цялото си сърце на приноса на играча и му пожелава най-доброто в личния и професионалния живот", пишат от "Барселона".

Преди година Меси изрази желание да напусне единствения клуб, за който е играл на професионално ниво, припомня bTV. Тогава от ръководството не му позволиха да се възползва от клаузата, която го освобождава от трансферна такса. Затова аржентинецът остана в "Барса". Очакванията бяха, че той ще подпише с "Пари Сен Жермен" или "Манчестър Сити". С "Барселона" той успя да спечели 35 трофея, в това число 4 пъти Шампионска лига и 10 пъти титлата на Испания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай