Американски милиардер купи Рома

Сделката е за 591 млн. евро

Американски милиардер купи Рома | StandartNews.com

Американският милиардер Дан Фридкин е подписал договор за закупуването на трикратният шампион по футбол на Италия - Рома. Това бе обявено днес от официалния сайт на „джалоросите“. Оттам информират, че Рома е подписал споразумение с Friedkin Group за транзакция на стойност 591 милиона евро. Тя трябва да бъде осъществена до края на месеца.

„Подписахме договорите тази вечер и през следващите дни ще работим заедно, за да завърши формалният и правен процес, който ще доведе до смяна на собствеността в клуба“, заяви президентът на Рома Джеймс Палота. „През последния месец Дан и Райън Фридкин демонстрираха цялата си отдаденост за финализирането на тази сделка и това да изпратят клуба напред по позитивен начин. Сигурен съм, че те ще са страхотни бъдещи собственици на Рома.“

Група от американски инвеститори, водена от Палота, купи Рома през 2012-а. Палота, който има италиански корени, не успя да подобри особено състоянието на клуба, който спечели последната от трите си титли в Серия А през далечната 2001.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай