Александър Димитров: Имаме проблеми, но настроението е добро

Младежите заминаха за Естония

Александър Димитров: Имаме проблеми, но настроението е добро | StandartNews.com

Селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров обяви, че настроението в тима е на добро ниво преди старта на квалификациите за европейското до 21 години. Нашите започват в четвъртък срещу Естония в Талин. Те заминаха тази сутрин с полет от летище София.

"Искам да се представим добре във всеки един мач. Сега мислим само за двубоя с Естония. Имаме проблеми, настроението е добро. Не можем да тренираме всички заедно", обяви Димитров.

"Заминаваме без 5 човека, които са контузени. Андреа Христов и Ертан Томбак, Светослав Ковачев, Иван Турицов и Ангел Лясков. Това са основни играчи, те играха в последните четири мача с нас. Благодаря на треньорът на националния отбор Красимир Балъков, който ни остави всички играчи, които бяха викани. Направихме съвместна тренировка. Дано тази работа даде резултат", обяви той.

"Балъков ви каза, че започваме да работим по единна методика. Ще се опитаме да изповядваме и тази философия. Да контролираме повече топката, да не се рита безогледно. Колкото по-рано, толкова по-добре", сподели Димитров.
"Благодарение на това, разполагаме с най-доброто без контузиите. Имаме си своите цели, които не искаме да ги обявяваме. Всеки иска да постигне най-доброто. Важно е как ще тръгнем в първия мач, за да дадем добър старт на квалификациите", добави селекционерът.

"Веднага си проличават тези, които имат повече минути, игрова подготовка. Хубавото е, че отборите започнаха да поглеждат към младежите. Последните 10 години имаме три класирания за европейско първенство до 19 години, а последното класиране за подобен форум на тима до 21 година е от 29 години. Младежите имат повече игрови минути. Това е в полза на младежите и в полза на българския футбол".

"Каквото и да си говорим, най-важното е да победим. Наблюдавахме няколко мача на Естония. Няма слаби отбори. Те също се опитват да играят футбол. Здрави момчета са. Играят директен футбол. Ако не сме подготвени и ако не дадем максимума от себе си, нищо добро не ни чака", сподели той.

"С играчите, които разполагаме можем да бъдем конкурентноспособни. Шансовете за класиране преди старта са равни за всички", добави Димитров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай