Акрапович: С Лудогорец ще ни е лесно

Ияд Хамуд може да стане Лео Меси, заяви спецът

Акрапович: С Лудогорец ще ни е лесно | StandartNews.com

Треньорът на Локомотив Пловдив Бруно Акрапович опита да разсее психологическото напрежение в отбора в навечерието на мача с Лудогорец за Суперкупата. Двата тима се срещат в спор за отличието на 3 юли на Националния стадион "Васил Левски". Според специалиста, този мач няма да е толкова напрегнат за възпитаниците му, колкото беше финалът за Купата на България. Преди месец и половина "черно-белите" спечелиха срещу градския съперник Ботев с 1:0 и взеха първи трофей от надпреварата в историята си. 

"Разполагаме с 18 футболисти за мача с Лудогорец. Мачът ще е по-лек от този с Ботев. Излизаме срещу много сериозен отбор, с много добра организация. Виждате каква селекция направиха. Ние обаче има с какво да ги изненадаме и ще видите. Моят отбор има голям характер", каза Акрапович. Той изрази удовлетворението си от новите попълнения Георги Илиев и Петър Витанов и добави, че селекцията продължава.

"Още няколко дни ще наблюдавам Ияд Хамуд и ще преценя дали да подпише договор с Локомотив. В неделя правим контрола с Монтана и ще го гледам внимателно. В чужбина много държат на физиката", коментира Бруно Акрапович факта, че от Шефилд Уендзи да отказали професионален договор на Ият Хамуд заради физиката му.

"Когато синът ми отиде в Италия, най-напред го питаха колко е висок. Ияд Хамуд може да стане като Лео Меси. Аз ще разчитам на неговите футболни качества. Лука Модрич също бе отхвърлен в Загреб, заради липсата си на физика. Голям риск е за един треньор да каже, че даден млад футболист не става. Между другото и за мен казваха, че няма да стана, но играх в Бундеслигата", заяви още Бруно Акрапович. Той добави, че ще гледа лично мача между евентуалните съперници на Локо за Лига Европа между Спартак Търнава и Радник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай